|
Productia, Reproductia si Ameliorarea Taurinelor. Volumul patru
Descriere
În creşterea şi exploatarea taurinelor pentru producţia de lapte trebuie să avem în vedere pe de o parte tendinţele actuale cu privire la nivelul performanţelor individuale medii de producţie ale speciei, iar pe de altă parte, a orientărilor ce vizează volumul producţiilor de lapte marfă totală şi a calităţii acesteia în funcţie de destinaţie şi mod de valorificare, în toate cazurile în inter-relaţie cu celelalte specii care asigură fondul mondial al producţiei de lapte. în acest context, remarcăm evoluţia producţiei totale de lapte realizată în medie anual pe locuitor, care în ultimii 30-35 ani a scăzut cu 12,37%, în condiţiile în care producţia mondială de lapte a crescut în acelaşi interval de timp cu 23,91%, raport care însă a fost influenţat nemijlocit de marele decalaj de creştere în timp a populaţiei umane. În acelaşi timp, în funcţie de principalele componente ale laptelui şi mai ales al nivelului producţiilor individuale, preferinţele sunt îndreptate în zonele geografice temperate spre taurine, iar în cele calde şi umede spre bubaline, bovinele întrunind principalele specii crescute şi exploatate pentru producţia de lapte.
CUPRINS VOLUMUL IV Capitolul 10 Tehnologia de exploatare a taurinelor pentru producţia de lapte // pag. 993 10.1. Producţia de lapte şi mecanismul de producere al acestuia // pag.1000 10.1.1. Structura anatomică a glandei mamare // pag. 1000 10.1.2. Creşterea şi dezvoltarea glandei mamare // pag. 1005 10.1.3. Compoziţia chimică a laptelui şi originea acestora // pag. 1013 10.1.4. Mecanismul de producere şi de secreţie al laptelui - lactogeneza // pag. 1022 10.1.5. Galactopoeza // pag. 1029 10.2. Factorii care influenţează producţia cantitativă şi calitativă de lapte // pag. 1037 10.2.A. Factorii care influenţează producţia individuală de lapte // pag. 1037 10.2.1. Factorii interni care influenţează producţia individuală de lapte // pag. 1037 10.2.1.1. Factorii etnici sau genetici // pag. 1037 10.2.1.2. Factorii fiziologici dependenţi de vârstă care influenţează producţia individuală de lapte // pag. 1046 10.2.1.3. Factorii fiziologici dependenţi de activitatea de reproducţie // pag. 1049 10.2.1.4. Factorii fiziologici dependenţi de producţie // pag. 1052 10.2.1.5. Factorii interni dependenţi de constituţia animalului // pag. 1060 10.2.1.6. Starea de sănătate // pag. 1063 10.2.1.7. Comportamentul // pag. 1067 10.2.2. Factorii externi care influenţează producţia individuală de lapte // pag. 1069 10.2.2.1. Factorii de exploatare de natură tehnică // pag. 1070 10.2.2.2. Factorii de exploatare de natură organizatorică // pag. 1072 10.2.2.3. Factorii mediului externi climatici care influenţează producţia de lapte // pag. 1077 10.2.2.4. Factorii mediului extern pedoclimatici care influenţează producţia individuală de lapte // pag. 1085 10.2.B. Factorii care influenţează producţia totală de lapte // pag. 1085 10.2.C. Factorii care influenţează producţia de lapte marfă // pag. 1086 10.3. Aprecierea producţiei de lapte şi modul de exprimare a acesteia // pag. 1087 10.3.1. Controlul cantitativ al producţiei de lapte // pag. 1089 10.3.1.1. Controlul global al producţiei de lapte // pag. 1090 10.3.1.2. Controlul individual al producţiei de lapte // pag. 1092 10.3.1.3. Calcularea, exprimarea şi interpretarea datelor controlului individual // pag. 1097 10.3.2. Controlul calitativ al producţiei de lapte // pag. 1109 10.3.2.1. Aprecierea organoleptică a laptelui // pag. 1110 10.3.2.2. Aprecierea însuşirilor fizice ale laptelui // pag. 1110 10.3.2.3. Aprecirea însuşirilor chimice ale laptelui // pag. 1111 10.4. Tehnologia de hrănire a vacilor exploatate pentru producţia de lapte // pag. 1114 10.4.1. Specificul şi particularităţile digestiei // pag. 1114 10.4.2. Metabolismul şi particularităţile acestuia la taurine // pag. 1131 10.4.3. Specificul hrănirii vacilor de lapte // pag. 1139 10.4.3.1. Necesarul de nutrienţi // pag. 1139 10.4.3.2. Principalele nutreţuri utilizate în alimentaţia vacilor de lapte şi acţiunea specifică a acestora // pag. 1162 10.4.4. Organizarea şi practica hrănirii // pag. 1200 10.4.5. Tehnica de hrănire a vacilor din rasele de carne în lactaţie // pag. 1211 10.5. Tehnica şi practica mulsului // pag. 1213 10.5.1. Principiile mulsului raţional // pag. 1213 10.5.2. Tehnica şi practica mulsului // pag. 1215 10.5.2.1. Tehnica şi practica mulsului manual // pag. 1217 10.5.2.2. Tehnica şi practica mulsului mecanic // pag. 1220 10.6. Tehnica de întreţinere a vacilor de lapte // pag. 1243 10.6.1. Tehnica de întreţinere în adăposturi închise // pag. 1244 10.6.1.1. Condiţiile de microclimat // pag. 1245 10.6.1.2. Organizarea interioară a adăposturilor închise cu întreţinere în sistem legat // pag. 1249 10.6.1.3. Organizarea interioară a adăposturilor închise cu întreţinere liberă // pag. 1266 10.6.2. Tehnica de întreţinere în adăposturi semideschise // pag. 1277 10.6.3. Tehnica de întreţinere în adăposturi deschise // pag. 1279 10.6.4. Amenajări şi construcţii anexe // pag. 1280 10.6.4.1. Padocuri de mişcare şi însorire // pag. 1280 10.6.4.2. Spaţii de depozitarea nutreţurilor // pag. 1282 10.6.4.3. Amenajări şi construcţii anexe tehnologice // pag. 1287 10.6.5. Tehnica de întreţinere în sezonul de vară // pag. 1288 10.6.6. Tehnica de îngrijire a vacilor de lapte // pag. 1290 10.7. Indici tehnico-economici în fermele de creşterea şi exploatarea vacilor de lapte // pag. 1298 10.7.1. Principalii parametri tehnico-economici în fermele de exploatare a vacilor pentru producţia de lapte // pag. 1299 10.7.2. Balanţa furajeră // pag. 1310 10.7.3. Sistem constructiv // pag. 1310 10.7.4. Parametri economico-financiari // pag. 1310 10.8. Tipuri de exploataţii // pag. 1312 10.9. Tehnica de valorificare a producţiei de lapte // pag. 1323 10.9.1. Condiţii de valorificare a laptelui // pag. 1324 10.9.2. Tratamentul primar al laptelui // pag. 1325 10.9.3. Organizarea şi utilizarea lăptăriilor // pag. 1332 10.10. Producţia de dejecţii, tehnica de gospodărire şi de valorificare a acestora // pag. 1336 Capitolul 11 Posibilităţi şi mijloace de creştere a eficienţei economice în exploatarea taurinelor // pag. 1339 11.1. Creşterea eficienţei economice prin sporirea nivelului de producţie // pag. 1342 11.2. Creşterea eficienţei economice pe seama reducerii costului pe unitatea de produs // pag. 1343 11.3. Creşterea eficienţei economice prin valorificarea calitativ superioară a producţiei // pag. 1346 Bibliografie // pag. 1349
Autor: |
Gheorghe Emil Marginean
|
Titlul cartii: |
Productia, reproductia si ameliorarea taurinelor. Vol. IV
|
Producator: |
Editura Agrotehnica
|
Data aparitiei: |
2009
|
ISBN: |
978-973-87716-8-0
|
Numar de pagini: |
373
|
Format: |
Academic
|
Mod de legare (Coperta): |
Brosat, lipire termoclei, Coperta laminata, lucioasa
|
|
Chiar dacă în majoritatea cazurilor bubalinele se exploatează şi pentru tracţiune, ponderea lor în producţia de carne s-a impus, iar exploatarea şi pentru producţia de lapte este deja o realitate, îndeosebi în zonele preurbane şi urbane. Această modificare este în plină desfăşurare în toate ţările mari crescătoare şi se intensifică pe măsura dezvoltării lor social - economice şi a abolirii unor tradiţii cultural religioase. Desigur, acest „tractor al omului sărac" va reprezenta încă multă vreme şi o sursă importantă de tracţiune în economia agricolă din majoritatea ţărilor asiatice, însă care în condiţiile menţinerii acestor aptitudini, va trebui să întrunească însuşiri favorabile şi pentru producţia de carne, respectiv al celei de lapte, care în timp va deveni prioritară, în prezent, interesul crescătorilor din zonele de creştere a bivolului se îndreaptă spre adoptarea şi aplicarea unor programe eficiente de ameliorare pe direcţii de producţie a raselor şi populaţiilor existente, spre stabilirea şi optimizarea continuă a tehnologiilor de creştere şi exploatare.
Pretul nostru: Lei (Ron) 60.00
|
|
Aceasta carte bogata in schite, figuri si imagini, va ofera explicatii - insotite de exemple practice - privind tot ceea ce trebuie sa stie un agricultor despre construirea unui adapost modern pentru vaci. Calculatia moderna a costurilor, progresele tehnice, noi descoperiri privind nevoile bovinelor si modificarile legislatiei privind protectia drepturilor animalelor sunt cateva dintre motivele pentru care s-a impus intocmirea acestei noi editii revizuite.
Pretul nostru: Lei (Ron) 15.50
|
|
Se presupune că aceste insecte folositoare omului au evoluat, în timpul a milioane de ani, din viespi sălbatice şi există pe Terra din Cretacic, o dată cu apariţia primelor flori, acum circa 100 de milioane de ani! Cea mai veche albină fosilizată care s-a descoperit a fost o specie numită Trigona prisca, găsită în SUA, şi care datează de 74-96 milioane ani. Dar fosilele adevăratului gen Apis au fost descoperite pentru prima dată în Germania de Vest. Aceasta se estimează că ar fi trăit acum 22-25 milioane de ani. Exemplarul descoperit seamănă cu genul Apis dorsata, dar este mult mai mic, cam de dimensiunile actualei Apis mellifera. Ca în aproape toate domeniile şi albinele au crescut la început în sălbăticie şi o mai fac şi astăzi dar în mai mică măsură. Chiar şi în prezent populaţii din America de Nord şi Africa Centrală recoltează miere de la albine ce cresc în stare sălbatică. Albinele au produs prima sursă de hrană dulce pentru om şi unele animale. Ele trăiau în adăposturi naturale în scorburi de copaci, caverne în stânci, cuiburi abandonate de diferite păsări sau animale etc. Scrieri şi reprezentări ale albinelor, unele stilizate s-au găsit în limba chineză, pe monumente egiptene, persane sau asirobabiloniene. În vechiul Babilon mierea era oferită ca ofrandă sau în sacrificii aduse zeilor. Şi Biblia face câteva referiri la miere şi albine. ............................................... Din cele aproximativ 15.000 specii de albine, după alţii 25.000, cunoscute în lume, peste 1.000 de specii trăiesc în Europa, din care cca. 663 specii la noi în ţară, fiind mai numeroase în regiunea de stepă. Condiţiile climatice influenţează mult dezvoltarea albinelor. În regiunile temperate sunt active doar în anotimpul călduros. Pret intreg: | 43.00 Lei (RON) | Pretul nostru: | 34.40 Lei (RON) | Reducere: | 8.60 Lei (RON) (20.00%) |
Pretul nostru: Lei (Ron) 34.40
|
|
Aceasta carte cuprinde nformatii despre colonia de albine, prevenirea inbolnavirii, depistarea bolilor, combaterea bolilor, daunatori.
Pretul nostru: Lei (Ron) 12.00
|
|
Carnea şi ouăle de prepeliţa, fiind recunoscute pentru efectele benefice din punct de vedere medical, dar şi al gustului foarte bun, au ajuns să fie extrem de solicitate pe piaţa mondială. Indiferent din ce colţ al lumii eşti şi indiferent de zona în care locuieşti, sau ai vrea să fii şi să-ţi pui temelia unui bussines, creşterea prepeliţelor este una dintre acele afaceri pe care le puteţi demara şi dezvolta cu eforturi minime.
Pretul nostru: Lei (Ron) 27.00
|
|
Capra, sau vaca saracului este dovada ca, vietuitoarele in ansamblul lor, au fost create nu conform unei fantezii pe care sa nu ne-o putem explica, ci tocmai pentru a nu ne lipsi nimic din ceea ce avem nevoie. Asta cu o conditie: sa nu ne aplecam cu rabdare asupra comportamentului, uneori cam zglobiu, al animalelor dar si al plantelor ce ne stau la indemana pentru a umple golul - mare, mic - al spatiului in care ne petrecem zilele. Un superb trandafir ce crestea sub fereastra dormitorului copiilor poate disparea intr-o clipita din cauza unei capre careia nu i s-au opus suficiente oprelisti. Nu-i un capat de tara: trandafirul va creste si mai viguros chiar in acelsi sezon. In schim, plusul de binefaceri al laptelui de capra fata de laptele altor mamifere domestice este important. Citind cartea, va veti convinge.
Pretul nostru: Lei (Ron) 10.00
|
|
Scopul prezentei lucrari il constituie redarea celor mai importante norme naţionale şi europene în domeniul protecţiei şi bunăstării găinilor crescute pentru producţia de ouă. Acest ghid normativ se adresează în primul rând fermierilor care au experienţă în creşterea păsărilor, dar şi persoanelor care au în vedere înfiinţarea unor ferme de găini ouătoare, care să corespundă celor mai noi cerinţe în domeniu.
Pretul nostru: Lei (Ron) 29.00
|
|
Ca sa va hotarati sa cresteti 100 de oi sau doar cateva, pentru nevoile casei, cunostintele de specialitate sunt de maxima importanta. Autorul are o indelungata activitate in functii de raspundere la crescatoriile de oi din landul Baden-Wurtenberg. Pe langa aceasta, experienta practica dobandita in mijlocul micutei turme proprii, il face un sfatuitor de nadejde al oierilor in devenire.
Pretul nostru: Lei (Ron) 11.50
|
|
Structurată pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator din România. Lucrarea prezintă, pe înţelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumată.
Pretul nostru: Lei (Ron) 23.00
|
|
Structurata pe parcursul a 7 capitole, prezenta lucrare este o monografie a culturii ciupercilor Pleurotus spp. in tara noastra, cu actualizare la zi, ce va raspunde problemelor cultivatorilor cu suprafete restranse, in sistem clasic sau celor cu ciupercarii intensive.
Pretul nostru: Lei (Ron) 22.00
|
|
Miceliul de ciuperci este un preparat biologic ce se obţine în condiţii sterile de laborator şi care, plasat într-un microclimat optim, poate reproduce ciuperca din care a provenit: specia, tulpina sau hibridul respectiv. În anul 1707 De Turnefort, botanist francez, a făcut precizarea că sporii au ajuns în gunoi din tubul digestiv al măgarilor, catârilor şi cailor. Dar el nu şi-a pus problema şi cum au ajuns acei spori în intestinele animalelor. Oricum primele culturi au fost obţinute de către grădinarul iscusit La Quintie de la Palatul Versailles în secolul al XIV-lea pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea. În anul 1731 metoda a fost preluată de englezul Miller, menţionat de Griensven în 1988. Dar, odată cu miceliul, se aduceau în spaţiul de cultură şi boli virale şi fungice. Constantin şi Matruchot, în 1894, au obţinut germinarea controlată a sporilor şi miceliu din ţesuturi de ciuperci pe care le-a denumit cultură pură, dar tot pe bălegar de cal, după Vedder 1978. Cei doi au păstrat bine secretul până în anul 1902 când americanul Ferguson a descifrat misterul şi a publicat un studiu privind germinarea controlată a sporilor şi creşterea miceliului, făcând astfel să se sfârşească monopolul deţinut de Institutul Pasteur din Franţa. În anul 1932, James W. Sinden, în Pensylvania, a produs miceliu pe cereale - secară şi mei, metodă ce s-a răspândit în toată lumea, până în 1970.
Pretul nostru: Lei (Ron) 39.00
|
|
Coectia "Siguranta alimentara" din care face parte si lucrarea de fata, cuprinde carti ce aduc in fata citirorilor aspecte reale, existente in preyent, legate de tot ceea ce inseamna siguranta alimentatiei si a alimentelor, preyentandu-se si normele impuse de organismele competente din Romania si uniunea Europeana, aplicabile in fiecare sector angrenat in mecanismul alimentatiei. In sinteza, lucrarea de fata prezinta o documentata si pragmatica zematica privind managementul tehnic: sisteme, tehnologii, metode si procedee de obtinere a unei cantitati de lapte cat mai mare, de calitate superioara si economica.
Pretul nostru: Lei (Ron) 60.00
|
|
Reprezentand o importanta sursa furnizoare de produse alimentare cu valoare biologica superioara si apreciat mijloc de forta animala, cresterea si ameliorarea continua a diferitelor specii apartinatoare subfamiliei Bovinae, au constituit pentru omenire o permanenta si continua preocupare. Atentia deosebita si ponderea acestui sector in economia agricola mondiala, sun cu prisosinta ilustrate de faptul ca, bovinele asigura peste 96% din productia totala de lapte obtinuta pe glob, aproape 30% din a celei de carne si cca. 90% din totalul pieilor ce se folosesc in industria pielariei, la care se insumeaza si numeroase alte subproduse de larga utilizare. Din aceste considerente si datorita faptului ca bovinele constituie un mijloc de transformare in produse alimentare biologic superioare a diferitelor resurse vegetale si a unor reziduuri ale industriei alimentare care nu se pot folosi direct de catre om, acestea repreyinta 65-66% din totalul efectivelor de animale domestice crescute pe glob (exprimate in U.V.M.).
Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
|
|
Importanta sociala a cabalinelor este bine cunoscuta de toata lumea, calul jucand un rol foarte important in viata tuturor popoarelor. De altfel, chiar domesticirea calului este considerata drept una dintre cele mai mari realizari ale omeniri. In considerarea acestei importante a cailor si a cresterii calului, autorii lucrarii de fata au incercat sa cuprinda in prezenta lucrare cele mai importante cunostite acumulate pana in preyent in legatura cu evolutia speciilor de cabaline.
Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
|
NOTĂ JURIDICĂ (RESPECTAREA DREPTURILOR DE AUTOR) Drepturile de autor (drepturile de copyright) asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe portalulwww.lucrari.ro În conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare, drepturile de autor asupra asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe site-ul www.lucrari.ro aparțin creatorului sau creatorilor lor, respectiv editurilor care funcţionează în cadrul societăţii noastre, colectivului de redacţie, ori editurilor sau autorilor parteneri. Toate drepturile sunt rezervate acestora! Lucrările prezentate pe site-ul nostru (prin "lucrari" înţelegându-se orice material publicat, fie el carte clasica, manual, ebook, studiu, material, referat etc.) nici în tot, nici în parte, NU pot fi copiate, reproduse, traduse, arhivate sau transmise sub nicio formă şi prin niciun fel de mijloace mecanice sau electronice fără acordul scris (semnat si stampilat) al creatorului respectivei lucrări sau companiei care detine drepturile de autor. Este interzisă, de asemenea, chiar şi după achiziţionare, publicarea lucrărilor pe diverse site-uri tip bază de documente (gen scribd.com sau altele asemănătoare), pe site-uri de socializare sau pe orice alte suporturi, fără un acord scris. Drepturile de distribuţie, atât în România, cât și în străinătate, aparțin în exclusivitate autorilor lucrărilor sau companiilor producătoare. În cazul în care descoperiţi că persoane rău intenţionate au încălcat drepturile de autor, vă rugăm să ne anunţaţi folosind telefoanele de contact sau adresa de email, iar noi vom lua în cel mai scurt timp măsurile legale ce se impun de la caz, la caz. Pentru că vrem să încurajăm respectarea drepturilor de autor pe internet, fiecărei persoane care descoperă un abuz în sensul celor menţionate mai sus, îi vom oferi gratuit o carte tipărită din stocul nostru! Pentru mai multe detalii privind drepturile de autor, accesati termenii si conditiile de colaborare! ÎNTREBĂRI FRECVENTE 1. Cine a elaborat (conceput) lucrările prezentate pe site-ul www.lucrări.ro? Toate lucrările in format tiparit şi/sau ebook, prezentate pe site-urile grupului nostru editorial, sunt concepute fie în redacţiile editurilor noastre, prin specialişti din diverse domenii de activitate - avocaţi, jurişti, economişti, ingineri etc., în decursul a peste 10 ani de activitate, fie de societăţile partenere, în special edituri de prestigiu axate pe domeniile juridic, economic, agricol, dar şi din alte ramuri de activitate. Nu expunem spre vânzare lucrări fără a respecta termenii şi condiţiile contractuale impuse de partenerii nostri ori fără respectarea legislaţiei în vigoare! De asemenea, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat să fim întrebaţi de către clienţi, facem precizarea că nu oferim la schimb lucrări din stocul nostru! 2. În ce format se predau lucrările comandate? Lucrările prezentate pe site-urile companiei noastre se predau fie în format tipărit, fie în format şi tipărit şi electronic, ori numai electronic (pe CD, în format Word şi/sau PDF), în funcţie de specificaţiile tehnice indicate pe pagina de prezentare a fiecărui produs. 3. Care este termenul de livrare al lucrărilor? Atât lucrările tipărite, cât şi lucrarile în format electronic se livrează, în măsura în care sunt pe stoc, în termen de cca. 2-5 zile lucrătoare, în funcţie de modalitatea de transport aleasă de dvs. (Servicii de transport rapid sau normal). Comenzile care nu pot fi onorate intr-un timp rezonabil datorita lipsei produselor din stoc, vor fi anulate si vom trimite, prin email, notificare catre client despre situatia apărută. Astfel de momente se pot ivi oricand, spre exemplu, din cauza epuizării lucrărilor solicitate la partenerii nostri contractuali (producatori, furnizori etc.). 4. În ce scop pot folosi o lucrare publicată pe site-ul dvs.? Lucrările publicate pe site-ul nostru se pot folosi în orice scop, atât timp cât se respectă legislaţia în vigoare privind drepturile de autor. Spre exemplu, se pot folosi, ca şi orice carte, ca sursă de documentare sau ca material educativ pentru aprofundarea unui anumit domeniu sau temă; se pot folosi la elaborarea propriilor lucrări, articole, referate etc. necesare în procesul educaţional; se pot folosi chiar si citate din lucrări, dar, bineînţeles, cu specificarea sursei de documentare. 5. Pot folosi o lucrare de pe site-ul dvs. ca şi lucrare de licenţă, de disertaţie sau de doctorat ? NU, nu puteti folosi ca atare lucrările prezentate pe site-ul nostru ca lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat etc. pentru că, în primul rând, aţi încălca drepturile de autor. Puteţi însă folosi lucrările editate de noi ca principală sursă de documentare, cu condiţia să specificaţi sursa, în notele de subsol, care trebuie să cuprindă: numele autorului lucrării, titlul lucrării, editura producătoare, anul editării şi pagina. De asemenea, lucrarea utilizată trebuie trecută la bibliografia finală a lucrării dvs. În al doilea rând, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011) interzice expres vânzarea/cumpărarea de lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat sau alte asemenea lucrări ştiinţifice, prin dispoziţiile art. 143 alin. (5) stipulând că: "Este interzisă comercializarea de lucrări ştiinţifice în vederea facilitării falsificării de către cumpărător a calităţii de autor al unei lucrări de licenţă, de diplomă, de disertaţie sau de doctorat". Totodată noua lege a impus sancţiuni severe atât pentru cei care cumpără astfel de lucrări gata făcute cât şi pentru cadrele didactice, care nu se preocupă de asigurarea originalităţii lucrărilor pe care le coordonează. În aceste condiţii putem să formulăm şi câteva SFATURI şi/sau AVANTAJE: 1. Nu riscaţi exmatricularea sau alte sancţiuni cumpărând, spre exemplu, o lucrare de licenta gata facută, când puteţi să vă procuraţi foarte uşor cărţi şi alte documentaţii necesare concepute de profesionişti şi să vă elaboraţi singuri lucrările, asigurând astfel originalitatea muncii dvs. şi fără să riscaţi absolut nimic! Mai mult decât atât, aveţi şi avantajul că, la final, veţi şti ce aţi scris în propria lucrare şi veţi fi mai bine pregătit în vederea susţinerii acesteia. 2. Elaborând singuri proiectele veţi avea şi garanţia că ce aţi scris este corect, atât din punct de vedere noţional, gramatical etc., cât şi sub aspectul legislaţiei în vigoare! Cu titlu de exemplu, vă amintim că în cazul lucrărilor juridice, veţi găsi de vânzare pe internet fel şi fel de lucrări elaborate de neprofesionisti, redactate fără a se ţine cont de legislaţia în vigoare care în România este într-o continuă schimbare. În aceste condiţii cel mai bine este să folosiţi surse de încredere şi să verificaţi personal schimbările legislative! 3. Elaborând singuri lucrările veți evita încălcarea drepturilor de autor, dacă avem aici în vedere că majoritatea site-urilor care vând lucrări de licență, diplomă, disertație sau doctorat funcționează ilegal, prin punerea în vânzare fără niciun drept, a unor lucrări elaborate de alte persoane şi "adunate" de la profesori, secretariatele facultăţilor, centrele de copiere sau chiar de la firmele care asigură copertarea lucrărilor. Pentru mai multe detalii privind modul de elaborare al unor lucrări de ştiinţifice puteţi consulta ghidul de redactare şi tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice!
|
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
Lei (Ron) 60.00 |
|