Welcome to our store!

Filtreaza

Parteneri

 

 

Carti tiparite

Carti de Drept International Privat (DIP)
Grid view

Carti la PRET PROMOTIONAL

Produse

Practica judiciara si legislatie in materia dreptului international privat

Practica judiciara si legislatie in materia dreptului international privat

Fără ca jurisprudenţa să reprezinte un izvor de drept, ea contribuie la "elaborarea" dreptului, realizând nu doar o simplă interpretare a legii, ci și "extinderea" aplicării ei la situații de fapt, neavute în vedere de legiuitor la momentul adoptării actului normativ. Raportul juridic de drept internațional privat prezintă anumite trăsături caracteristice prin care se deosebește de obiectul altor ramuri de drept, cea mai importantă dintre acestea fiind elementul de extraneitate.

Prezenţa elementului de extraneitate obligă instanța să rezolve două probleme majore de drept internațional privat: mai întâi, problema conflictului de legi, prin a identifica și cunoaște care dintre cele două legi, română sau străină, guvernează raportul juridic dedus judecății; apoi problema de ordin procesual a conflictului de jurisdicții, prin a determina instanța competentă să soluționeze litigiul și, după caz, procedura aplicabilă.

Pretul nostru: Lei (Ron) 115.00
Cantitate:
Dictionar de drept public. Drept constituţional şi administrativ

Dictionar de drept public. Drept constituţional şi administrativ

Ne-am pierdut respectul faţă de limba română. O mutilăm în cel mai reprobabil mod. Ne-au invadat barbarismele şi neologismele. Nici procesul de legiferare nu scapă de acest păcat, de multe ori chiar actele normative sunt pline de termeni improprii, de concepte utilizate incorect, ca să nu mai vorbim de aspectele care ţin de topica frazei, de corectitudinea gramaticală, de semnele de punctuaţie şi de alte asemenea lucruri care afectează calitatea actului normativ..."

Pretul nostru: Lei (Ron) 21.00
Cantitate:
Contractul de mandat in dreptul privat intern

Contractul de mandat in dreptul privat intern

Lucrarea „Contractul de mandat în dreptul privat intern” este o monografie consacrata contractului de mandat civil si comercial.

Datorita unor aspecte comune existente între mandatul civil si comercial, cum sunt: modul în care mandatarul încheie actele juridice, caracterele juridice, conditiile de validitate, principala obligatie a mandatarului, încetarea contractului, este realizata o paralela între cele doua contracte, prin evidentierea asemanarilor dintre ele.

Cu toate acestea, sunt contracte distincte, motiv pentru care sunt reliefate si caracteristicile distinctive, cum sunt: obiectul contractului, caracterul oneros sau gratuit al contractului, raspunderea mandatarului, reprezentarea, puterile mandatarului, modul de formare a contractului si obligatia de a plati dobânzi.

Pretul nostru: Lei (Ron) 23.00
Cantitate:
Contractul în formă electronică

Contractul în formă electronică

De ce o monografie a contractului în formă electronică?Pentru că există contract în formă electronică, aşa cum există şi comerţ electronic, preferat tot mai mult de consumatori în detrimentul comerţului clasic.Pentru că din confruntarea între dreptul tradiţional şi informatică se nasc noi întrebări pe care nu le putem ignora: li se recunosc mesajelor de date efectele juridice? sunt ele acceptate ca alternativă la comunicarea şi stocarea informaţiei pe hârtie? există o contradicţie între tehnologia ambientului inteligent şi cerinţa legală ca titularul datelor personale să îşi manifeste expres şi neechivoc consimţământul? Adică sunt nevoit să aleg între intimitate şi tehnologie?Pentru că schimbările induse de mijloacele de comunicare la distanţă sunt atât de profunde, diferenţele dintre lumea de dinainte şi lumea (virtuală) de azi atât de mari, încât adaptarea nu mai este suficientă. Este nevoie de noi instrumente, noi instituţii juridice apte să lucreze în noul mediu.

Pretul nostru: Lei (Ron) 33.00
Cantitate:
Drept internaţional privat

Drept internaţional privat

Cele 75 de hotărâri judecătoreşti selectate oglindesc funcţionarea principalelor instituţii ale dreptului internaţional privat, calitatea raţionamentului conflictual fiind, în unele cazuri, remarcabilă. Au fost reţinute, totodată, şi unele speţe care au primit soluţii discutabile, preferându-se în aceste situaţii întocmirea unor note critice, iar nu ignorarea lor. Majoritatea speţelor sunt soluţionate prin aplicarea Legii nr. 105/1992 privind reglementarea raporturilor de drept internaţional privat. Integrarea europeană a României determină ca, în anumite domenii – în special pe plan procesual –, dispoziţiile Legii nr. 105/1992 să cedeze în faţa unor reglementări comunitare, dintre care trebuie menţionat în mod particular Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenţa judiciară, recunoaşterea şi executarea hotărârilor în materie civilă şi comercială. Pentru a spori utilitatea prezentei lucrări, speţele soluţionate prin aplicarea Legii nr. 105/1992, dar care, în prezent, ar intra sub incidenţa Regulamentului (CE) nr. 44/2001, sunt însoţite de note care analizează hotărârea pronunţată din perspectiva acestui din urmă act normativ.

Pretul nostru: Lei (Ron) 25.00
Cantitate:
Manual de drept intenaţional privat

Manual de drept intenaţional privat

 Lucrarea prezintă principalele instituţii ale dreptului internaţional privat în lumina Legii nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat, făcându-se, în acelaşi timp, şi dese referiri la legislaţia, jurisprudenţa şi doctrina străine.Dreptul internaţional privat are, tradiţional, ca obiect nu numai rezolvarea unor probleme juridice concrete, ci şi „căutarea” autorităţii competente pentru a statua şi, totodată, a stabili dreptul în temeiul căruia aceasta o va face. De aceea, autorii, după o prezentare generală a problematicii specifice dreptului internaţional privat, s-au simţit datori să expună materia nu numai pe sectoarele dreptului (persoane, familie, bunuri, etc.), ci şi printr-un accent deosebit pe punctele de legătură (domiciliu, cetăţenie, naţionalitate, etc.), aceasta constituind „scheletul logic” al dreptului internaţional privat. S-a ţinut seama şi de nevoile practicii, în special prin referinţe bibliografice şi printr-o listă a convenţiilor internaţionale citate.   

Pretul nostru: Lei (Ron) 45.00
Cantitate:
Revista Romana de Drept International, Nr.10/2010

Revista Romana de Drept International, Nr.10/2010

TITLU EPUIZAT!

Acest număr al Revistei Române de Drept Internaţional (ianuarie-iunie 2010) este un număr special, având în vedere faptul că publicaţia noastră a ajuns la a 10-a apariţie din 2003, când a fost publicat primul număr (pilot), respectiv din 2006, când revista noastră şi-a început apariţia bianuală.

Prezentul volum are onoarea să găzduiască în rubrica privind Evenimente relevante din practica românească a aplicării dreptului internaţional textul pledoariilor orale, prezentate de echipa României în faţa judecătorilor CIJ în procedurile privi¬toare la Avizul Consultativ al Curţii Internaţionale de Justiţie privind „Conformitatea cu dreptul internaţional a declaraţiei unilaterale de independenţă a Instituţiilor Provizorii de Autoguvernare din Kosovo”.

Pe aceeaşi temă, în rubrica de Articole, publicăm un articol semnat de Eliot Gaviria Valverde, consulul Ambasadei Peru la Bucureşti. Am considerat important ca argumentaţia juridică de diverse tipuri, fie împotriva conformităţii cu dreptul internaţional a independenţei Kosovo (cum este cea prezentată în poziţia României în faţa CIJ), fie în favoarea legalităţii sale (aşa cum se susţine în lucrarea dlui Gaviria Valverde) să fie aduse, în egală măsură, la cunoştinţa publicului. În aceeaşi secţiune, mai publicăm un articol semnat de Ion Gâlea privind aspectele de drept internaţional în cazul incidentului flotilei umanitare din Gaza din mai 2010.

În rubrica de Comentarii privind activitatea organizaţiilor internaţionale în domeniul dreptului internaţional publicăm o prezentare a rezultatelor recent încheiatei Conferinţe de Revizuire a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale din mai-iunie 2010, relevantă mai ales pentru adoptarea larg disputatei definiţii a crimei de agresiune (Raluca Ţigău).

Rubrica de Studii şi comentarii conţine o prezentare a recentei Hotărâri a Curţii Internaţionale de Justiţie în cazul Fabrici de celuloză pe râul Uruguay (Argentina c. Uruguay) (Liviu Dumitru), a noilor evoluţii în cazul Procurorul c. Thomas Lubanga Dyilo la Curtea Penală Internaţională (Elena-Mirela Pascaru), un comentariu al evoluţiilor recente ale Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazurile româneşti (Ioana Cristea, Catrinel Brumar), o foarte actuală analiză a jurisprudenţei Curţii Europene de Justiţie în materia liberei circulaţii (Veronica Ionescu) şi, nu în ultimul rând, o cuprinzătoare prezentare a lui Titus Corlăţean privind evoluţia mecanismului de control de la Strasbourg şi reforma introdusă de Protocoalele 11 şi 14 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Rubrica Restitutio publică un fragment din studiul celebru din octombrie 1925 al lui Vespasian V. Pella, părintele fondator al conceptului de Curte Penală Internaţională şi al dreptului internaţional penal – „Criminalitatea colectivă a statelor şi dreptul penal al viitorului”. Rubrica de Recenzii conţine o prezentare a volumului „Actualităţi în domeniul dreptului fluviilor internaţionale”, coordonat de Bogdan Aurescu şi profesorul Alain Pellet (Paris, Ed. Pedone, 2010, 308 pagini). Acest remarcabil volum, care prezintă cele mai recente tendinţe în dreptul internaţional fluvial, de care România, stat dună¬rean, este direct interesată, este rezultatul cooperării româno-franceze în domeniul academic al dreptului internaţional, dintre ADIRI şi Centrul de Drept Internaţional de la Nanterre. În rubrica privind Contribuţia doctorandului, publicăm o lucrare a lui Titus Corlăţean privind relaţia dintre regimul aplicabil minorităţilor naţionale şi riscurile de securitate pe care le poate implica. Sper că şi acest număr aniversar al RRDI va atrage atenţia cititorilor asupra evoluţiilor recente în dreptul internaţional, iar noile contribuţii ale specialiştilor români şi străini în acest domeniu vor fi apreciate.

Lector dr. Bogdan Aurescu

Pretul nostru: Lei (Ron) 39.00
Cantitate:
Revista Romana de Drept International. Nr. 9/2009

Revista Romana de Drept International. Nr. 9/2009

TITLU EPUIZAT!

Numărul 9 al Revistei Române de Drept Internaţional (iulie-decembrie 2009) are onoarea să găzduiască în rubrica privind Evenimente relevante din practica românească a aplicării dreptului internaţional textul pledoariilor scrise ale României în procedurile privind Avizul Consultativ al Curţii Internaţionale de Justiţie privind „Conformitatea cu dreptul internaţional a declaraţiei unilaterale de independenţă a Instituţiilor Provizorii de Autoguvernare din Kosovo”.

În rubrica de Articole, publicăm trei contribuţii substanţiale pe subiecte de interes: articolul profesorului american Theodore Orlin privind „Evoluţia limitărilor suveranităţii pentru o Nouă Comunitate Globală” (Partea a II-a); de asemenea, un articol semnat de Marc Perrin de Brichambaut, secretarul general al OSCE, privind viziunea sa asupra „Provocărilor securităţii într-o Europă Lărgită”, material elaborat pe baza unei conferinţe pe care distinsul jurist şi diplomat francez a susţinut-o la sediul ADIRI în luna octombrie 2009.

Aceeaşi rubrică mai găzduieşte un articol al Ledei Panaiot privind recunoaşterea independenţei statelor rezultate din destrămarea fostei Iugoslavii.

În rubrica de Comentarii privind activitatea organizaţiilor internaţionale în domeniul dreptului internaţional publicăm o prezentare a activităţilor recente ale Comisiei a VI-a a Adunării Generale ONU la sesiunea cu numărul 64 (Oana Florescu), respectiv ale Adunării Statelor Părţi la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale privind Conferinţa de Revizuire ce urmează să aibă loc în anul 2010 (Raluca Ţigău).

(. . .)

Pretul nostru: Lei (Ron) 33.50
Cantitate:
Drept international privat. Caiet de seminar

Drept international privat. Caiet de seminar

TITLU EPUIZAT!

VA RECOMANDAM:

 

Caietul de seminar de Drept internaţional privat cuprinde o tratare sintetică a temelor de curs, precum si practica judiciară a instanţelor române, ca o concretizare a aspectelor teoretice.

Aspectele de noutate pentru studenţi privesc conflictul de legi şi conflictul de jurisdicţii în cazul litigiilor conţinând elemente de extraneitate soluţionate de instanţe, precum şi în cazul litigiilor privind străinii.

Pretul nostru: Lei (Ron) 34.00
Cantitate:
Drept international privat. Protectia consumatorilor si raspunderea pentru produsele nocive

Drept international privat. Protectia consumatorilor si raspunderea pentru produsele nocive

TITLU EPUIZAT!

Din cuprinsul cartii Drept international privat. Protectia consumatorilor si raspunderea pentru produsele nocive:

Titlul I. Protecţia consumatorilor şi răspunderea pentru produse în România Capitolul I. Accesul consumatorului la justiţie pe plan intern şi internaţional privat Capitolul II. Jurisdicţia competentă în soluţionarea litigiilor de consum cu element de extraneitate Capitolul III. Conflicte de legi în materia răspunderii pentru produse faţă de consumatori Capitolul IV. Incidenţa asigurărilor asupra protecţiei consumatorilor

(. . .)

VA RECOMANDAM:

Pretul nostru: Lei (Ron) 4.00
Cantitate:
Previous | 1 | 2 | 3 Next Page 1 of 3

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Top vanzari

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 68.50
Imparateasa fara coroana

Imparateasa fara coroana

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Plangi, plangi, balalaika

Plangi, plangi, balalaika

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Calea ducesei

Calea ducesei

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Casa din Cherry Street

Casa din Cherry Street

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Mafia si miliardarii

Mafia si miliardarii

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 128.00
Cresterea gainilor

Cresterea gainilor

Pretul nostru: Lei (Ron) 10.00

Parteneri

trafic ranking

Statistici web

eXTReMe Tracker