Welcome to our store!

Parteneri

 

 

Vrajitorul din Oz

Descriere

Apucand-o pe cararea de caramizi galbene, Dorothy, Sperie-Ciori, Omul de Tinichea si Leul cel Las se indreptara catre Orasul Smaragdelor, locul unde ar fi urmat sa-l intalneasca pe Marele Vrajitor Oz… In anul 2000, Vrajitorul din Oz, cartea scrisa de Lyman Frank Baum (15.05.1856-6.05.1919), implinea exact 100 de ani (fusese publicata in august 1900), iar Dorothy, eroina lui facea frumoasa varsta de 106 ani. Publicata pentru prima oara in urma cu, de-acum, mai bine cu un veac, cartea s-a bucurat de o buna primire, devenind in scurta vreme un succes, inspirand doi ani mai tarziu si un musical (pentru care Baum a compus textele cantecelor), jucat cu casa inchisa timp de noua ani (293 de reprezentatii).

Lucrurile nu aveau sa se opreasca aici, anul 1939, an de varf in cariera unui mestesugar hollywoodian, regizorul Victor Fleming, fiind si acela al adaptarii cinematografice de catre acesta a Vrajitorului din Oz, un film devenit in scurta vreme o populara productii muzicala, aceea care, prin memorabilul refren Somewhere, over the rainbow, way up high, there’s a land that I dreamed of a impus tema optimista a cartii (a vietii intr-un taram al visurilor implinite) si o noua stea (Judy Garland), intruchipare remarcabila a energiei juvenile, a elanului vital, a veseliei si a echilibrului. Vrajitorul din Oz este povestea micii orfane Dorothy Gale, o fetita care locuia in Kansas, la ferma matusii Em si a unchiului Henry. Starnita din senin intr-o buna zi, o tornada ii ia pe sus pe Dorothy si pe cel mai bun prieten al ei, catelul Toto, purtandu-i peste mari si tari in taramul de basm numit Oz. Ajunsa acolo, fetita face cunostinta cu mai multi locuitori, cel putini ciudati: Sperie-Ciori, cel care-si doreste putin creier in capatana-i de paie, Omul de Tinichea, cel care tanjeste dupa o inima care sa-i bata in piept, si Leul cel Las, care, desi rege al animalelor, e un fricos si jumatate si ar vrea o leaca de curaj.

Afland de Marele Oz, atotputernicul vrajitor din Orasul Smaragdelor, Dorothy este hotarata sa ajunga la el si sa-l roage s-o trimita inapoi in Kansas. Ei i se alatura, de cum aud de puterile lui Oz, cei trei noi prieteni, in speranta ca vrajitorul le va putea implini si lor dorintele. Drumul se dovedeste lung si nu fara pericole, insa cei patru, atat de diferiti intre ei, dar, luati la un loc, pregatiti, fie si numai prin calitatile unuia singur, reusesc sa izbandeasca de fiecare data. Ajunsa in fata Marelui si Cumplitului Oz, Dorothy afla ca pentru orice primesti exista si o plata, iar pentru a le indeplini dorintele Maritul Oz le cere celor patru sa treaca prin mai multe incercari.

Asa ajung s-o omoare pe Vrajitoarea cea Rea de la Apus, afla adevarata poveste a Maimutelor Inaripate, dar, odata intorsi in Orasul Smaragdelor, afla cu disperare ca cel in care isi pusesera atatea sperante, Marele Oz, nu-i decat un prapadit de sarlatan, un circar din Omaha. Cu mestesugurile sale, Oz reuseste sa-i fericeasca pe prietenii lui Dorothy, plecand cu un balon inainte de-a apuca s-o ajute si pe Dorothy. Dupa alte cateva peripetii (infrunta Copacii luptatori, trec prin Tara de portelan, scapa de atacul Capetelor-ciocan, ajung, cu ajutorul Maimutelor zburatoare, in Tara quadlingilor), Dorothy si Toto reusesc sa ajunga acasa cu ajutorul Glindei, Vrajitoarea cea Buna de la Miazazi.

Cartea cea mai indragita dintre productiile semnate de Baum sau publicate de el sub pseudonim, cu personajele ei nastrusnice si doza ei coplesitoare de idealism (rezultat al experientei de viata a omului Baum si al nazuintei sale de mai bine) a constituit cea mai viguroasa tentativa de americanizare a basmului european (asa cum o marturiseste Baum insusi in prefata alcatuita de el in aprilie 1900 pentru prima editie a cartii), de constructie a unei lumi de basm din materiale americane (personajul principal, Dorothy, este o fetita tipic americana, asa cum, din vorbe si purtari, sunt si Sperie-Ciori, Omul de Tinichea si Leul cel Las), repurtand insa si un imens un succes international. Si chiar daca a incercat sa-si trezeasca mai tinerii cititori la realitatea americana, eliberandu-i de falsa iluzie a tarii tuturor posibilitatilor, Frank Baum a continuat sa fie increzator in reusita individuala, recomandandu-le insa reteta bunatatii, a bunavointei si a intrajutorarii.

Mesajul scriitorului este astfel acela ca fiecare dintre noi este capabil sa iubeasca, sa infrunte curajos piedicile vietii si sa se arate intelept.

Pasind pe cararea de caramizi galbene a vietii, tot ceea ce ne ramane de facut pentru a face asemenea dovezi este sa descoperim si sa punem la incercare bunatatea si marinimia care zace ascunsa in fiecare dintre noi si in fiecare semen al nostru. Iar acesta este chiar mesajul secret al cartii lui Baum, cu siguranta chiar motivul atractiei exercitate de ea in randurile tinerelor generatii ale secolului XX.

  • Cod: 9738171857
  • Producator: Editura All
  • Greutate: 0.000 Kgs
Trimite unui prieten Adauga parerea ta Adauga la wishlist Adauga in lista de comparare cu alte produse

CUMPARA

Pretul nostru: Lei (Ron) 11.00
Cantitate:

Cartea cea mai indragita dintre productiile semnate de Baum sau publicate de el sub pseudonim, cu personajele ei nastrusnice si doza ei coplesitoare de idealism (rezultat al experientei de viata a omului Baum si al nazuintei sale de mai bine) a constituit cea mai viguroasa tentativa de americanizare a basmului european (asa cum o marturiseste Baum insusi in prefata alcatuita de el in aprilie 1900 pentru prima editie a cartii), de constructie a unei lumi de basm din materiale americane (personajul principal, Dorothy, este o fetita tipic americana, asa cum, din vorbe si purtari, sunt si Sperie-Ciori, Omul de Tinichea si Leul cel Las), repurtand insa si un imens un succes international. Si chiar daca a incercat sa-si trezeasca mai tinerii cititori la realitatea americana, eliberandu-i de falsa iluzie a tarii tuturor posibilitatilor, Frank Baum a continuat sa fie increzator in reusita individuala, recomandandu-le insa reteta bunatatii, a bunavointei si a intrajutorarii.

Mesajul scriitorului este astfel acela ca fiecare dintre noi este capabil sa iubeasca, sa infrunte curajos piedicile vietii si sa se arate intelept. Pasind pe cararea de caramizi galbene a vietii, tot ceea ce ne ramane de facut pentru a face asemenea dovezi este sa descoperim si sa punem la incercare bunatatea si marinimia care zace ascunsa in fiecare dintre noi si in fiecare semen al nostru. Iar acesta este chiar mesajul secret al cartii lui Baum, cu siguranta chiar motivul atractiei exercitate de ea in randurile tinerelor generatii ale secolului XX.

Autor: BAUM L. Frank, RIORDAN James
Titlul cartii: Vrajitorul din Oz
Producator: Editura All
Data aparitiei: 2003
ISBN: 9738171857
Numar de pagini: 96
Mod de legare (Coperta): Brosare

 

 

NOTĂ JURIDICĂ (RESPECTAREA DREPTURILOR DE AUTOR)

Drepturile de autor (drepturile de copyright) asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe portalulwww.lucrari.ro

În conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare, drepturile de autor asupra asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe site-ul www.lucrari.ro aparțin creatorului sau creatorilor lor, respectiv editurilor care funcţionează în cadrul societăţii noastre, colectivului de redacţie, ori editurilor sau autorilor parteneri. Toate drepturile sunt rezervate acestora!

Lucrările prezentate pe site-ul nostru (prin "lucrari" înţelegându-se orice material publicat, fie el carte clasica, manual, ebook, studiu, material, referat etc.) nici în tot, nici în parte, NU pot fi copiate, reproduse, traduse, arhivate sau transmise sub nicio formă şi prin niciun fel de mijloace mecanice sau electronice fără acordul scris (semnat si stampilat) al creatorului respectivei lucrări sau companiei care detine drepturile de autor.

Este interzisă, de asemenea, chiar şi după achiziţionare, publicarea lucrărilor pe diverse site-uri tip bază de documente (gen scribd.com sau altele asemănătoare), pe site-uri de socializare sau pe orice alte suporturi, fără un acord scris.

Drepturile de distribuţie, atât în România, cât și în străinătate, aparțin în exclusivitate autorilor lucrărilor sau companiilor producătoare.

În cazul în care descoperiţi că persoane rău intenţionate au încălcat drepturile de autor, vă rugăm să ne anunţaţi folosind telefoanele de contact sau adresa de email, iar noi vom lua în cel mai scurt timp măsurile legale ce se impun de la caz, la caz. Pentru că vrem să încurajăm respectarea drepturilor de autor pe internet, fiecărei persoane care descoperă un abuz în sensul celor menţionate mai sus, îi vom oferi gratuit o carte tipărită din stocul nostru!

Pentru mai multe detalii privind drepturile de autor, accesati termenii si conditiile de colaborare!

 

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1. Cine a elaborat (conceput) lucrările prezentate pe site-ul www.lucrări.ro?

Toate lucrările in format tiparit şi/sau ebook, prezentate pe site-urile grupului nostru editorial, sunt concepute fie în redacţiile editurilor noastre, prin specialişti din diverse domenii de activitate - avocaţi, jurişti, economişti, ingineri etc., în decursul a peste 10 ani de activitate, fie de societăţile partenere, în special edituri de prestigiu axate pe domeniile juridic, economic, agricol, dar şi din alte ramuri de activitate.

Nu expunem spre vânzare lucrări fără a respecta termenii şi condiţiile contractuale impuse de partenerii nostri ori fără respectarea legislaţiei în vigoare! De asemenea, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat să fim întrebaţi de către clienţi, facem precizarea că nu oferim la schimb lucrări din stocul nostru! 

 

2. În ce format se predau lucrările comandate?

Lucrările prezentate pe site-urile companiei noastre se predau fie în format tipărit, fie în format şi tipărit şi electronic, ori numai electronic (pe CD, în format Word şi/sau PDF), în funcţie de specificaţiile tehnice indicate pe pagina de prezentare a fiecărui produs.

 

3. Care este termenul de livrare al lucrărilor?

Atât lucrările tipărite, cât şi lucrarile în format electronic se livrează, în măsura în care sunt pe stoc, în termen de cca. 2-5 zile lucrătoare, în funcţie de modalitatea de transport aleasă de dvs. (Servicii de transport rapid sau normal). Comenzile care nu pot fi onorate intr-un timp rezonabil datorita lipsei produselor din stoc, vor fi anulate si vom trimite, prin email, notificare catre client despre situatia apărută. Astfel de momente se pot ivi oricand, spre exemplu, din cauza epuizării lucrărilor solicitate la partenerii nostri contractuali (producatori, furnizori etc.).

 

4. În ce scop pot folosi o lucrare publicată pe site-ul dvs.?

Lucrările publicate pe site-ul nostru se pot folosi în orice scop, atât timp cât se respectă legislaţia în vigoare privind drepturile de autor. Spre exemplu, se pot folosi, ca şi orice carte, ca sursă de documentare sau ca material educativ pentru aprofundarea unui anumit domeniu sau temă; se pot folosi la elaborarea propriilor lucrări, articole, referate etc. necesare în procesul educaţional; se pot folosi chiar si citate din lucrări, dar, bineînţeles, cu specificarea sursei de documentare.

 

5. Pot folosi o lucrare de pe site-ul dvs. ca şi lucrare de licenţă, de disertaţie sau de doctorat ?

NU, nu puteti folosi ca atare lucrările prezentate pe site-ul nostru ca lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat etc. pentru că, în primul rând, aţi încălca drepturile de autor. Puteţi însă folosi lucrările editate de noi ca principală sursă de documentare, cu condiţia să specificaţi sursa, în notele de subsol, care trebuie să cuprindănumele autorului lucrării, titlul lucrării, editura producătoare, anul editării şi pagina. De asemenea, lucrarea utilizată trebuie trecută la bibliografia finală a lucrării dvs.

În al doilea rând, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011) interzice expres vânzarea/cumpărarea de lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat sau alte asemenea lucrări ştiinţifice, prin dispoziţiile art. 143 alin. (5) stipulând că: "Este interzisă comercializarea de lucrări ştiinţifice în vederea facilitării falsificării de către cumpărător a calităţii de autor al unei lucrări de licenţă, de diplomă, de disertaţie sau de doctorat". Totodată noua lege a impus sancţiuni severe atât pentru cei care cumpără astfel de lucrări gata făcute cât şi pentru cadrele didactice, care nu se preocupă de asigurarea originalităţii lucrărilor pe care le coordonează. 

În aceste condiţii putem să formulăm şi câteva SFATURI şi/sau AVANTAJE:

1. Nu riscaţi exmatricularea sau alte sancţiuni cumpărând, spre exemplu, o lucrare de licenta gata facută, când puteţi să vă procuraţi foarte uşor cărţi şi alte documentaţii necesare concepute de profesionişti şi să vă elaboraţi singuri lucrările, asigurând astfel originalitatea muncii dvs. şi fără să riscaţi absolut nimic! Mai mult decât atât, aveţi şi avantajul că, la final, veţi şti ce aţi scris în propria lucrare şi veţi fi mai bine pregătit în vederea susţinerii acesteia.

2. Elaborând singuri proiectele veţi avea şi garanţia că ce aţi scris este corect, atât din punct de vedere noţional, gramatical etc., cât şi sub aspectul legislaţiei în vigoare! Cu titlu de exemplu, vă amintim că în cazul lucrărilor juridice, veţi găsi de vânzare pe internet fel şi fel de lucrări elaborate de neprofesionisti, redactate fără a se ţine cont de legislaţia în vigoare care în România este într-o continuă schimbare. În aceste condiţii cel mai bine este să folosiţi surse de încredere şi să verificaţi personal schimbările legislative!

3. Elaborând singuri lucrările veți evita încălcarea drepturilor de autor, dacă avem aici în vedere că majoritatea site-urilor care vând lucrări de licență, diplomă, disertație sau doctorat funcționează ilegal, prin punerea în vânzare fără niciun drept, a unor lucrări elaborate de alte persoane şi "adunate" de la profesori, secretariatele facultăţilor, centrele de copiere sau chiar de la firmele care asigură copertarea lucrărilor.

Pentru mai multe detalii privind modul de elaborare al unor lucrări de ştiinţifice puteţi consulta ghidul de redactare şi tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice!

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Top vanzari

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 68.50
Imparateasa fara coroana

Imparateasa fara coroana

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Plangi, plangi, balalaika

Plangi, plangi, balalaika

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Calea ducesei

Calea ducesei

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Casa din Cherry Street

Casa din Cherry Street

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Mafia si miliardarii

Mafia si miliardarii

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 128.00
Cresterea gainilor

Cresterea gainilor

Pretul nostru: Lei (Ron) 10.00

Recent vizualizate

Vrajitorul din Oz

Vrajitorul din Oz

Pretul nostru: Lei (Ron) 11.00

Parteneri

trafic ranking

Statistici web

eXTReMe Tracker