|
Arta in Istoria Umanitatii
Descriere
ARTA ÎN ISTORIA UMANITĂŢII sau, altfel spus, o istorie a artei universale, sintetică, dar totodată exhaustivă, descrie naşterea şi evoluţia experienţelor figurative şi arhitectonice din întreaga lume şi din toate timpurile. Este un mozaic de mari dimensiuni pe care cititorul îl poate descoperi într-o continuă întrepătrundere cu istoria umanităţii: de la arta primitivă din peştera Lascaux până la tablourile lui Picasso, de la piramidele din Egiptul antic la moscheile lumii islamice, de la catedralele gotice la porţelanurile chinezeşti. Volumul prezintă peste 1 300 de fotografii color şi desene, precum şi hărţi, tabele sinoptice, un glosar şi un indice general care, împreună cu textul lucrării, oferă cititorului toate elementele pentru a putea întelege şi aprofunda motivaţiile şi mijloacele de care se slujeşte istoria artei.
- Cod: 9789737172341
- Producator: Editura Rao
- Greutate: 0.000 Kgs
Este un mozaic de mari dimensiuni pe care cititorul îl poate descoperi într-o continuă întrepătrundere cu istoria umanităţii: de la arta primitivă din peştera Lascaux până la tablourile lui Picasso, de la piramidele din Egiptul antic la moscheile lumii islamice, de la catedralele gotice la porţelanurile chinezeşti.
Autor: |
Mary Hollingsworth
|
Titlul cartii: |
Arta in Istoria Umanitatii
|
Producator: |
Editura Rao
|
Data aparitiei: |
29.9.2008
|
ISBN: |
9789737172341
|
Numar de pagini: |
512
|
Format: |
22.3 x 26.5 cm
|
Mod de legare (Coperta): |
Cartonata
|
|
Acest nou atlas traversează firul istoriei cu ajutorul a 93 de planse însotite de numeroase hărti, texte explicative cuprinzătoare si multe ilustratii. Cartografia de calitate este bogată în informatii si se pretează unor chei de lectură multiple, de la cadrul de ansamblu până la analiza în detaliu. Textele, completate de aprofundări si de cronologii sintetizate, contribuie la surprinderea momentelor istorice importante, dar si a evenimentelor mai putin cunoscute, ce au legătură cu tema respectivă. Istoria este reprezentată în devenirea sa continuă: evenimentele, prezentate ca o serie de cadre dinamice, sunt puse în relatie, ca niste componente ale unui proces bazat pe o strânsă întrepătrundere de fapte. Atlasul este împărtit în mai multe sectiuni, de la preistorie până în epoca contemporană, punând un accent deosebit pe problemele mileniului trei si pe cele mai arzătoare teme de actualitate. La final, o serie de tabele cronologice reiau etapele marcante ale istoriei, desfăsurându-se de-a lungul unor importante repere temporale. Un indice de locuri si de personaje usurează căutarea pe subiecte.
Pretul nostru: Lei (Ron) 150.00
|
|
Apărut pentru prima dată în 1901, an în care lua naştere şi prestigioasa instituţie italiană Istituto Geografico De Agostini, Atlasul geografic general a cunoscut mai multe ediţii şi a constituit un excelent material didactic pentru mai multe generaţii de elevi şi cadre didactice sau sursă consistentă de informaţii geografice pentru un public larg. Caracterul său modern a fost menţinut prin permanente actualizări şi adaptări la evoluţiile geografice, politico-administrative şi cartografice consemnate pe planeta noastră. Rezultat al exploatării celor mai noi metode de cartografiere şi de aplicare a tehnologiei informatice, atlasul este structurat în trei secţiuni principale: • ENCICLOPEDIE GEOGRAFICĂ, grupaj de cunoştinţe de geografie fizică şi antropogeografie (sistemul solar, structura şi dinamica Terrei, vulcanii şi cutremurele, atmosfera, clima şi mediul, ciclurile vieţii, ecosistemul – secretul vieţii, râurile şi vântul modelează scoarţa terestră, carstul şi râurile subterane, râurile de gheaţă, oceanele şi ţărmurile, economia mondială, degradarea mediului, stratul de ozon), organizate în desene explicative, hărţi tematice, fotografii, tabele şi diagrame sintetice; • CARTOGRAFIE - dedicând României un număr de cinci hărţi fizice şi una politică, precum şi şapte hărţi tematice, - dedicând restului lumii – Europa, Asia, Africa, America de Nord, America de Sud, Alaska-Canada-Groenlanda, Statele Unite ale Americii, America Centrală, Australia-Oceania, Australia-Noua Zeelandă, Arctica, Antarctica – hărţi fizice de ansamblu sau desfăşurate zonal şi o hartă a lumii; • HĂRŢI TEMATICE, reprezentări globale (fusele orare, elemente de climă şi vegetaţie, dinamica demografică, limbile şi religiile, speranţa de viaţă, indicele de dezvoltare umană, repartiţia mondială a bogăţiei şi a sărăciei, educaţia şi sănătatea). Lucrare cu o ridicată valoare ştiinţifică, utilă cadrelor didactice de specialitate, elevilor, studenţilor, ca şi tuturor celor interesaţi de evoluţiile consemnate în domeniu, Atlasul geografic general este completat de un index de 20 000 de intrări al toponimelor menţionate în hărţi.
Pretul nostru: Lei (Ron) 89.00
|
|
Ediţie trilingvă: romană, franceză, engleză! 256 de pagini impecabil ilustrate de aproape tot atatea tablouri semnate de unul dintre artiştii noştri contemporani reprezentativi, Augustin Costinescu, pline de culoare şi lumină, reflectand nuanţele stărilor sufleteşti in faţa spectacolului lumii. Albumul de artă cuprinde un eseu de Alexandru Cebuc, tradus in engleză şi franceză, Mărturisirile pictorului, fragmente din cronici plastice şi interviuri, fotografii.
Pretul nostru: Lei (Ron) 81.50
|
|
Tema dragostei şi a erosului, abordată de artiștii tuturor timpurilor, este ilustrată in intreaga istorie a artei, regăsindu-se in artele plastice, literatură, muzică. Publicarea acestei cărţi ţine de indrăzneală. Indrăzneala de a intra in colimatorul prejudecăţilor. Pentru că lucrarea poate fi receptată in mai multe feluri. Poate fi văzută prin prisma prejudecăţilor sau se poate spune că este o dare de seamă a artei in legătură cu istoria. Este surprinzător că o lume lipsită de inhibiţii, in care se experimentează excesiv orice manifestare senzuală, rămane stupefiată in zilele noastre in faţa unui tablou pictat acum o jumătate de mileniu considerat inocent de mulţi contemporani (Lucas Cranach cel Bătran – Venus şi Amor, 1529). Este oare pudoare excesivă sau ipocrizie disimulată? Deși se schimbă timpurile istorice, contextele sociale, criteriile stilistice, sentimentele răman neschimbate, capabile să trezească mereu aceleași emoţii. Autorul face o distincție clară intre sentimentele de dragoste – conjugală, maternă, homosexuală, dar și patriotică, divină sau erotică.
Pretul nostru: Lei (Ron) 64.50
|
|
Cartea aceasta este un ghid usor de utilizat care prezinta o ampla serie de curente si tendinte in arta. De la „...ismele“ Renasterii (clasicism,umanism etc.), la „ismele“ mai moderne,cum ar fi minimalismul si futurismul, aceasta este introducerea ideala in toate miscarile care au modelat istoria artei. Fiecare „...ism“ cuprinde o pagina dubla in care se afla o prezentare a respectivului „...ism“,o lista a artistilor reprezentativi pentru el, o lista de cuvinte-cheie asociate, o definitie, o lista de opere esentiale, una sau doua reproduceri fotografice ale unor tablouri reprezentative,cat si muzeele sau galeriile ce merita vizitate,si o lista cu alte „...isme“ care sunt asociate sau, dimpotriva, opuse respectivei miscari. Pe scurt, aceasta este o carte de referinta indispensabila ce se adreseaza tuturo
Pretul nostru: Lei (Ron) 41.50
|
|
PRODUS EPUIZAT! O complexă enciclopedie color ce vine să completeze o lipsă de literatură în limba română despre întreaga lume a animalelor de pe planetă, de la mamifere până la cele mai simple nevertebrate. Volumul face o incursiune în tema originii şi a evoluţiei vieţii pe Pământ şi apoi în cea a evoluţiei vieţuitoarelor de-a lungul erelor geologice şi evidenţiază ameninţările actuale ce pun în discuţie tema conservării biodiversităţii, deosebit de importantă pentru omenire. O carte care respectă mesajul ştiinţific şi educativ despre lumea animală, redat într-un stil accesibil şi atractiv. Bogat ilustrată cu desene şi fotografii, hărţi şi casete cu sinteze de informaţii. Se adresează cititorilor din diverse categorii de vârstă şi educaţie, inclusiv celor bine familiarizaţi cu domeniile zoologiei, ecologiei, etologiei, zoogeografiei, conservării biodiversităţii. PRODUS EPUIZAT!
Pretul nostru: Lei (Ron) 148.00
|
|
Marele atlas ilustrat al lumii combina o cartografie sofisticata, creata special pentru aceasta lucrare, cu sute de fotografii, vederi din satelit, ilustratii, diagrame si harti, pentru a descrie lumea in care traim asa cum n-a mai fost descrisa vreodata. Ne sunt prezentate astfel structura pamantului, clima, viata in salbaticie, resursele naturale, mediul inconjurator, populatiile, religiile, limbile, popoarele indigene, transportul si comunicatiile, economia si conditiile politice pe tot cuprinsul globului. Descrierea fiecarui continent contine pagini tematice cuprinzand imagini din satelit ale regiunii, caracteristicile mediului inconjurator, istoria si structurile politice ale zonei, precum si impactul uman asupra mediului. Hartile regionale detaliate, clare si aduse la zi sunt insotite de harti fizice, politice si ale impactului uman, dar si de fotografii si de imagini tridimensionale. Informatia bine structurata si accesibila intregeste aceasta perspectiva vizuala extrem de interesanta. Toate aceste elemente recomanda Atlasul ilustrat al lumii ca pe una dintre cele mai importante referinte in literatura de specialitate
Pretul nostru: Lei (Ron) 148.00
|
|
Prezenta lucrare este un album fotografic de exceptie, ce prezintă în detaliu fabuloasele comori descoperite în 1922 de catre Howard Carter, în binecunoscutul mormânt al faraonului Tutankhamon. Despre acest rege-copil şi despre minunatele bogăţii găsite neatinse în camera lui mortuară s-au scris nenumărate volume, dar această carte, semnată de reputatul egiptolog Zahi Hawass, îi oferă cititorului o perspectivă unică, de mare impact, a acestei descoperiri arheologice de excepţie. Imaginile inedite şi de o calitate cu totul deosebită ale fotografului Sandro Vannini pun în faţa privitorului, ca niciodată până acum, circa 200 de artefacte spectaculoase găsite în situl arheologic. Volumul cuprinde 324 de ilustraţii, dintre care 317 color, precum şi 26 de planşe. Autorul acestei creatii absolut extraordinare din punct de vedere fografic dar si al noilor cunostinte si informatii despre faraonul Tutankhamon, Zahi Hawass este secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt şi conduce săpăturile arheologice de la Giseh (Saqqara) şi din oaza Bahariya. A scris numeroase articole, studii şi cărţi despre Egiptul antic, printre care The Royal Tombs of Egypt şi Secrets from the Sand. Sandro Vannini este un fotograf renumit care a lucrat mulţi ani cu Hawass, contribuind, printre altele, cu fotografii la The Royal Tombs of Egypt.
Pretul nostru: Lei (Ron) 218.00
|
NOTĂ JURIDICĂ (RESPECTAREA DREPTURILOR DE AUTOR) Drepturile de autor (drepturile de copyright) asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe portalulwww.lucrari.ro În conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare, drepturile de autor asupra asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe site-ul www.lucrari.ro aparțin creatorului sau creatorilor lor, respectiv editurilor care funcţionează în cadrul societăţii noastre, colectivului de redacţie, ori editurilor sau autorilor parteneri. Toate drepturile sunt rezervate acestora! Lucrările prezentate pe site-ul nostru (prin "lucrari" înţelegându-se orice material publicat, fie el carte clasica, manual, ebook, studiu, material, referat etc.) nici în tot, nici în parte, NU pot fi copiate, reproduse, traduse, arhivate sau transmise sub nicio formă şi prin niciun fel de mijloace mecanice sau electronice fără acordul scris (semnat si stampilat) al creatorului respectivei lucrări sau companiei care detine drepturile de autor. Este interzisă, de asemenea, chiar şi după achiziţionare, publicarea lucrărilor pe diverse site-uri tip bază de documente (gen scribd.com sau altele asemănătoare), pe site-uri de socializare sau pe orice alte suporturi, fără un acord scris. Drepturile de distribuţie, atât în România, cât și în străinătate, aparțin în exclusivitate autorilor lucrărilor sau companiilor producătoare. În cazul în care descoperiţi că persoane rău intenţionate au încălcat drepturile de autor, vă rugăm să ne anunţaţi folosind telefoanele de contact sau adresa de email, iar noi vom lua în cel mai scurt timp măsurile legale ce se impun de la caz, la caz. Pentru că vrem să încurajăm respectarea drepturilor de autor pe internet, fiecărei persoane care descoperă un abuz în sensul celor menţionate mai sus, îi vom oferi gratuit o carte tipărită din stocul nostru! Pentru mai multe detalii privind drepturile de autor, accesati termenii si conditiile de colaborare! ÎNTREBĂRI FRECVENTE 1. Cine a elaborat (conceput) lucrările prezentate pe site-ul www.lucrări.ro? Toate lucrările in format tiparit şi/sau ebook, prezentate pe site-urile grupului nostru editorial, sunt concepute fie în redacţiile editurilor noastre, prin specialişti din diverse domenii de activitate - avocaţi, jurişti, economişti, ingineri etc., în decursul a peste 10 ani de activitate, fie de societăţile partenere, în special edituri de prestigiu axate pe domeniile juridic, economic, agricol, dar şi din alte ramuri de activitate. Nu expunem spre vânzare lucrări fără a respecta termenii şi condiţiile contractuale impuse de partenerii nostri ori fără respectarea legislaţiei în vigoare! De asemenea, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat să fim întrebaţi de către clienţi, facem precizarea că nu oferim la schimb lucrări din stocul nostru! 2. În ce format se predau lucrările comandate? Lucrările prezentate pe site-urile companiei noastre se predau fie în format tipărit, fie în format şi tipărit şi electronic, ori numai electronic (pe CD, în format Word şi/sau PDF), în funcţie de specificaţiile tehnice indicate pe pagina de prezentare a fiecărui produs. 3. Care este termenul de livrare al lucrărilor? Atât lucrările tipărite, cât şi lucrarile în format electronic se livrează, în măsura în care sunt pe stoc, în termen de cca. 2-5 zile lucrătoare, în funcţie de modalitatea de transport aleasă de dvs. (Servicii de transport rapid sau normal). Comenzile care nu pot fi onorate intr-un timp rezonabil datorita lipsei produselor din stoc, vor fi anulate si vom trimite, prin email, notificare catre client despre situatia apărută. Astfel de momente se pot ivi oricand, spre exemplu, din cauza epuizării lucrărilor solicitate la partenerii nostri contractuali (producatori, furnizori etc.). 4. În ce scop pot folosi o lucrare publicată pe site-ul dvs.? Lucrările publicate pe site-ul nostru se pot folosi în orice scop, atât timp cât se respectă legislaţia în vigoare privind drepturile de autor. Spre exemplu, se pot folosi, ca şi orice carte, ca sursă de documentare sau ca material educativ pentru aprofundarea unui anumit domeniu sau temă; se pot folosi la elaborarea propriilor lucrări, articole, referate etc. necesare în procesul educaţional; se pot folosi chiar si citate din lucrări, dar, bineînţeles, cu specificarea sursei de documentare. 5. Pot folosi o lucrare de pe site-ul dvs. ca şi lucrare de licenţă, de disertaţie sau de doctorat ? NU, nu puteti folosi ca atare lucrările prezentate pe site-ul nostru ca lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat etc. pentru că, în primul rând, aţi încălca drepturile de autor. Puteţi însă folosi lucrările editate de noi ca principală sursă de documentare, cu condiţia să specificaţi sursa, în notele de subsol, care trebuie să cuprindă: numele autorului lucrării, titlul lucrării, editura producătoare, anul editării şi pagina. De asemenea, lucrarea utilizată trebuie trecută la bibliografia finală a lucrării dvs. În al doilea rând, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011) interzice expres vânzarea/cumpărarea de lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat sau alte asemenea lucrări ştiinţifice, prin dispoziţiile art. 143 alin. (5) stipulând că: "Este interzisă comercializarea de lucrări ştiinţifice în vederea facilitării falsificării de către cumpărător a calităţii de autor al unei lucrări de licenţă, de diplomă, de disertaţie sau de doctorat". Totodată noua lege a impus sancţiuni severe atât pentru cei care cumpără astfel de lucrări gata făcute cât şi pentru cadrele didactice, care nu se preocupă de asigurarea originalităţii lucrărilor pe care le coordonează. În aceste condiţii putem să formulăm şi câteva SFATURI şi/sau AVANTAJE: 1. Nu riscaţi exmatricularea sau alte sancţiuni cumpărând, spre exemplu, o lucrare de licenta gata facută, când puteţi să vă procuraţi foarte uşor cărţi şi alte documentaţii necesare concepute de profesionişti şi să vă elaboraţi singuri lucrările, asigurând astfel originalitatea muncii dvs. şi fără să riscaţi absolut nimic! Mai mult decât atât, aveţi şi avantajul că, la final, veţi şti ce aţi scris în propria lucrare şi veţi fi mai bine pregătit în vederea susţinerii acesteia. 2. Elaborând singuri proiectele veţi avea şi garanţia că ce aţi scris este corect, atât din punct de vedere noţional, gramatical etc., cât şi sub aspectul legislaţiei în vigoare! Cu titlu de exemplu, vă amintim că în cazul lucrărilor juridice, veţi găsi de vânzare pe internet fel şi fel de lucrări elaborate de neprofesionisti, redactate fără a se ţine cont de legislaţia în vigoare care în România este într-o continuă schimbare. În aceste condiţii cel mai bine este să folosiţi surse de încredere şi să verificaţi personal schimbările legislative! 3. Elaborând singuri lucrările veți evita încălcarea drepturilor de autor, dacă avem aici în vedere că majoritatea site-urilor care vând lucrări de licență, diplomă, disertație sau doctorat funcționează ilegal, prin punerea în vânzare fără niciun drept, a unor lucrări elaborate de alte persoane şi "adunate" de la profesori, secretariatele facultăţilor, centrele de copiere sau chiar de la firmele care asigură copertarea lucrărilor. Pentru mai multe detalii privind modul de elaborare al unor lucrări de ştiinţifice puteţi consulta ghidul de redactare şi tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice!
|
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
Lei (Ron) 180.00 |
|